나는 번역을 사용하고 있기 때문에 번역이 이상한 부분이 있을지도 모릅니다. 이야기의 부분은 번역이 반응하지 않았습니다.
I'm using a translation, so there may be some strange parts. The translation didn't respond to the story part. Sorry.

[タマゴ]
ふんわりと桜の匂いがします。暖かい、日当たりの良い場所を好むようです。
[타마고] 부드럽게 벚꽃의 냄새가 난다. 따뜻하고 맑은 장소를 좋아하는 것 같습니다.
[Eggs] They have a soft cherry blossom scent. They seem to prefer warm, sunny places.

[ハッチ]
春の陽気の中で眠っている姿がよく見られます。明るいうちは安心してぐっすり眠っていますが、辺りが暗くなると不安そうに目を開け、安心出来る場所へ行くようです。
[해치] 봄의 쾌활함 속에서 자고 있는 모습을 자주 볼 수 있습니다.
[Hatch] They can often be seen sleeping in the spring sunshine. They sleep soundly and peacefully while it's light, but when it gets dark, they open their eyes anxiously and seem to go to a place where they feel safe.

[ハッチリング]
扇のような翼にかわいらしい梅の模様が入っています。まだ花の咲いていない、若い桜の木に登って、暖かな春の気配を感じています。桜の匂いを嗅ぐと喜ぶようです。
[해치링] 부채와 같은 날개에 귀여운 매화 모양이 들어 있습니다. 아직 꽃이 피지 않은 젊은 벚꽃 나무에 올라 따뜻한 봄의 기색을 느끼고 있습니다.
[Hatchling] It has a cute plum pattern on its fan-like wings. It climbs a young cherry tree that has not yet bloomed and feels the warmth of spring. It seems to be happy when it smells the scent of cherry blossoms.

[アダルト]
扇のような羽が立派に広がり、梅の木の絵が美しく描かれています。若い桜の木が花を咲かせるまで一身に見守り、満開を迎えた桜の香りに酔いしれながら心地よさそうに暖かな陽の光を浴びています。自分が見守った桜の木が満開になっているのを喜んでいるようです。
[성인] 부채와 같은 깃털이 훌륭하게 퍼져 매화나무의 그림이 아름답게 그려져 있습니다.
[Adult] The fan-like wings are spread out magnificently, and the picture of a plum tree is beautifully drawn. The plum tree is watching over the young cherry tree until it blooms, and is basking in the warm sunlight while enjoying the scent of the cherry blossoms in full bloom. It seems that the plum tree that he watched over is in full bloom.
[ストーリー]
ある男の子の家の庭には大きな桜の木が何本も生えており、毎年盛大に咲き誇っては近所を賑わせていました。ある年の冬、男の子が庭を散歩していると、小さな白い龍の子を見つけました。まだ冷たい空気の中でぐっすりと眠る龍の子を見て、ケガをしているのかもしれないと思い、急いで父のところに連れていきました。
父は、「今までに見たことの無いような龍だ。不幸なことの前触れに違いない。」というと、男の子の静止も聞かずに龍の子を追い払ってしまいました。
やがて春を迎えましたが、他の家の庭の桜は立派に咲いていたのに男の子の家の庭は未だ蕾もなく、まるでそこだけ冬のままであるかのようでした。
父は、自分が龍の子を追い払ってしまったせいだと深く反省し、翌年の冬、再び庭に現れた白い龍の子を丁重に扱い、時には果物を与えてあげました。龍はぐんぐん成長し、春を迎える頃にはすっかり大人になっていました。その年の桜は今までで1番美しく、照り映えていました。満開の桜を満足げに眺める龍を、男の子は春麗龍と名付け、日が暮れるまでずっと桜を眺めて過ごしました。
0/3000